Fältmässigt och praktiskt hantverk i material som trä, läder, textil, järn, horn och ben är en stor del av Bushcraft och Överlevnad. Att med enkla medel kunna skapa föremål från vad naturen erbjuder är en konst som kan skänka oss praktiska verktyg och vackra fuktionella kläder på ett hållbart vis.

Med fältmässig slöjd mernar vi skapande med händerna i stunden av vad som finns till hands. Kunskapen och fingerfärdigheten är här en nyckel för att lyckas på ett effektivt vis. Självklart kan man därefter fortsätta att förfina sitt alster till närmast konstverksnivå om så önskas. Men grunden ligger för oss i de fältmässiga och praktiska. Bara några exempel på saker som kan tillverkas i slöjdens undebara värld är: träskedar, träkåsor, en trefot över elden, skinnhandskar, rep av växtfibrer, stickade mössor och sockor, fintyxa, smidda slagstål och flätade korgar.

 

Mer om slöjd

Under de olika slöjdkategorierna här på bloggen samlar vi alla våra artiklar rörande inspirerande handarbeten.

Under Jonas Vildmark Bushcraftcenters kurser med fokus på slöjd får du möjlighet att fördjupa dig i ovan aspekter samtidigt som vi adderar historiska perspektiv och handgripligt övande. Varmt välkommen att läsa mer om våra kurser genom att klicka HÄR.

Arkiv