Trädförvaltning – Trädvård & Trädfällning

Låt oss hjälpa dig att ta hand om dina träd

Trädfällning, röjning och tillvaratagande

Att förvalta, vårda och bruka skog, parker och trädgårdar innefattar trädfällning, röjning och tillvaratagande av det material som vi väljer att skörda. Med detta följer ett ansvar samt ett säkerhetstänk som möjliggör ett hållbart och roligt arbete i skog och grönområden.

För att vårda, skörda och tillvarataga skog och enskilda träd på bästa vis krävs förståelse och respekt för naturen i sin helhet och skog i synnerlighet. Ibland behöver vi fälla och kapa träd. Det går utmärkt att fälla träd med traditionell handkraft, timmersvans och fällyxa. Men genom att nyttja en motordriven såg effektiviseras ditt skogsarbete markant.

I Sverige finns av säkerhetsskäl sedan 2012 enligt lag ett utbildningskrav vid användning av motorsåg inom yrket. Detta krav kan även beröra privatpersoner, till exempel i samband med föreningsarbeten och grannar som hjälps åt. Läs mer om vem som måste inneha ett motorkörkort genom att klicka HÄR.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter utbildar inom Motorsågskörkort och Röjsågskörkort. Du kan läsa mer om våra kurser under fliken Kurser. Vi erbjuder även våra tjänster inom trädfällning, röjning, trädvård och tillvaratagande om träd, vilket vi berättar mer om på denna sida.

 

Trädfällning

Om du har ett eller flera träd som behöver fällas på din mark så är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi kommer då  ut och tittar för att göra en första uppskattning av vilket arbete som behöver genomföras, och med vilken utrustning. Detta för att på bästa och säkraste vis fälla dina träd. Efter att vi kommit överens om tillvägagångsätt, pris och tillfälle genomför vi jobbet enligt överenskommelse.

 

Röjning

Med röjning menas att, med hjälp av röjsåg, avlägsna sly och ungträd för att gynna framtida huvudstammar. Om du vill ha hjälp med att röja ett eller flera bestånd i din skog, eller bara röja en igenvuxen yta på din tomt, träffas vi gärna för att höra dina önskemål. Efter en uppskattning av insatsen och en bedömning av kostnad kan vi komma överens om när vi kan genomföra jobbet.

 

Priser

Varje objekt är unikt och aspekter som ett träds storlek, lutning och placering, samt ett bestånds storlek påverkar prislappen. Även eventuellt tillvaratagande, efterarbete och resor påverkar kostnaden. Du är varmt välkommen att kontakta oss så lämnar vi en skräddarsydd offert till dig, efter att vi träffats vid objektet och gjort en första kostnadsfri bedömning. Vi kan även sedan erbjuda dig RUT-avdrag i samband med vår fakturering.

 

Respekt och eftertanke

Vi låter vår respekt för naturen genomsyra allt vårt skogsarbete och sätter alltid säkerheten först för alla inblandade. Trädförvaltning skall vara både effektivt, kul och omtänksamt.

Välkommen att kontakta oss med dina förfrågningar genom att klicka HÄR.

 

Läs mer om skogsbruk och trädvård i bloggen genom att klicka HÄR.

Litteratur om skogsbruk finner ni bland annat på Skogsstyrelsens hemsida genom att klicka HÄR.

Välkommen att läsa mer om våra kurser för motorsåg och röjsåg genom att klicka på länkarna nedan:

Behörighet AB

Behörighet C

Behörighet RARB

Jonas_Vildmark_Bushcraftcenter_Motorsagskorkort_Foto_Jonas_Landolsi_9264
Jonas_Vildmark_Bushcraftcenter_Motorsagskorkort_Foto_Jonas_Landolsi_5164
Jonas_Vildmark_Bushcraftcenter_Motorsagskorkort_Foto_Jonas_Landolsi_3406

Jonas Vildmark Bushcraftcenters samarbetspartners, under motorsågskurserna, är bland andra Sveaskog, Stefans Skog & Fritid, Vildmarkskaffe samt Säker Skog

.

För att lyckas på bästa möjligt vis med en hållbar skogsförvaltning, krävs ett så sakligt, brett och ödmjukt perspektiv som möjligt. Detta med avseende på förståelse för samspelet skog/vilt/människa, ekonomi samt skogsteknik.

Skräddar­sydda
kurser och event

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs och upplevelse till att passa just dina behov får du ut maximalt av din investerade tid.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är i dag ett inspirerande nav i ett stort kontaktnät av sakkunniga människor som lever för Bushcraft och Överlevnad. Detta gör att Jonas Vildmark Bushcraftcenter är heltäckande inom dessa ämnen och kan koppla samman rätt människor med rätt kunskap och med rätt inramning vid varje tillfälle; ditt tillfälle.

Tveka ej att kontakta oss så gör vi tillsammans verklighet av din idé.

Varmt välkommen!

BLOGGEN

Här nedan kan du se inlägg och artiklar som berör skogsbruk och trädvård.

Livet med motorsågskörkort

Livet med motorsågskörkort

Motorsågen är ett fantastiskt verktyg. Detta motordrivna eggverktyg har, rätt använt, en otroligt imponerande effektivitet. För mig har motorsågen blivit en viktig vän i mitt gårdsliv, mitt skogsliv och min försörjning som Bushcraftinstruktör.Motorsågen och Bushcraft...

läs mer
Knives – Tools & Art

Knives – Tools & Art

Min första knivblogg hette Knives - Tools & Art. På denna publicerade jag notiser, tester och mina tankar kring eggverktyg.Knives - Tools & Art är en knivblogg som jag startade år 2011. Bloggen var mycket aktiv fram till år 2019. Därefter övergick vi, Jonas...

läs mer
Eggverktyg i Vapentidningen

Eggverktyg i Vapentidningen

Sedan 2014 har undertecknad haft äran att vara fast Skribent i tidningen Vapentidningen. Nedan fyller jag löpande på de artiklar rörande eggverktyg vilka jag publicerar i tidskriften.Tidskriften Vapentidningen har anor som sträcker sig tillbaka till 1980-talet. En i...

läs mer