Eggverktyg

av | 6 dec, 2019 | Eggverktyg, Knivar, Sågar, Yxor

Eggverktyg som kniv, yxa och såg har banat väg för mänsklighetens utveckling. Inte minst kniven är ett verktyg om i stort sett alla av oss berör dagligen, vare sig det är vid köksbordet, i slöjdverkstan, under korvgrillningen eller i slaktboden.

Fältmässigt handhavande och underhåll av till exempel kniv, yxa och såg är kunskaper som ständigt återkommer i Bushcraft och Överlevnad. Det krävs kunskap och erfarenhet för att komma fram till vilket verktyg just du trivs med i olika användningssituationer. Klassiska frågor vi ofta får är: Vilken är den optimala kniven? Vilket yxmärke är bäst? Visst är rostfritt stål svårare att skärpa? 

Ja, frågorna är många då det kommer till kärt barn. Det är något speciellt med kniven och yxan som romantiska symboler för äventyr och vildmark. Vår kärlek till våra eggverktyg gör det extra kul att få jobba med dem så ingående i vår vardag som vi gör här på Jonas Vildmark Bushcraftcenter.

 

Mer om eggverktyg

Under kategorin Eggverktyg här på bloggen samlar vi alla våra artiklar rörande verktyg som kniv, yxa och såg.

Under Jonas Vildmark Bushcraftcenters kurser med fokus på eggverktyg får du möjlighet att fördjupa dig i ovan aspekter samtidigt som vi adderar historiska perspektiv och handgripligt övande. Varmt välkommen att läsa mer om våra kurser genom att klicka HÄR.

Arkiv