Jägarexamen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit sed diam

Att bli jägare

Jakten har alltid varit en naturlig del av våra liv, ända sedan mänskligheten började samla och skörda av vad skog och mark erbjuder oss.

Viltkunskap, Viltförvaltning och Viltvård är ämnen djupt förankrade i vår svenska kulturhistoria.

Vi lever i och av naturen då vi ju är en naturlig del av den. Allt vi gör påverkar vår omgivning vilket gör att vi har ett ansvar. Då det kommer till jakt i Sverige i dag kräver detta ansvar en behörighet. Denna behörighet kallas Jägarexamen och har sedan 1985 varit obligatorisk för alla oss som vill vara aktivt delaktiga i respektfull och hållbar förvaltning och vård av den svenska naturens vilt.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter erbjuder en unik Jägarutbildning genom att väva in bushcraftkunskap i de svenska jägarförbundens ordinarie kursplaner. Utbildningen berikar dina naturvistelser med kunskap och självkännedom samt erbjuder dig en biljett, via Jägarexamen, in i förvaltningens fantastiska värld. 

Välkommen att läsa mer om våra jägarutbildningar genom att klicka HÄR.

Jägarexamen ger dina naturvistelser en djupare dimension av insikt samtidigt som du för vidare vårt uråldriga kulturarv av förvaltning och tillvaratagande på ett hållbart vis.

Foto: Per Groth

JÄGAREXAMEN KURSER

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. 

Skräddar­sydda
kurser och event

Jonas Vildmark Bushcraftcenter har gedigen erfarenhet av att projektleda allt ifrån stora internationella evenemang till individuell coaching. Genom att skräddarsy din kurs och upplevelse till att passa just dina behov får du ut maximalt av din investerade tid.

Jonas Vildmark Bushcraftcenter är i dag ett inspirerande nav i ett stort kontaktnät av sakkunniga människor som lever för Bushcraft och Överlevnad. Detta gör att Jonas Vildmark Bushcraftcenter är heltäckande inom dessa ämnen och kan koppla samman rätt människor med rätt kunskap och med rätt inramning vid varje tillfälle; ditt tillfälle.

Tveka ej att kontakta oss så gör vi tillsammans verklighet av din idé.

Varmt välkommen!

BLOGGEN

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Hitta mer information om Ledhundsjakt

Hitta mer information om Ledhundsjakt

Ledhundsjakt är en rellativt ovanlig jaktform ännu så länge här hemma i Sverige, men jag ser ett stort användningsområde för metoden och det är fantastiskt inspirerande att få jobba med Ledhundsjakt! Här nedan samlar jag löpande matnyttiga länkar till mer information...

läs mer
Ledhundsjakt

Ledhundsjakt

Så länge jag varit intresserad av viltförvaltning så har jag imponerats av hundekipage och deras samspel mellan jakthund och hundförare. Hundarna har alltid spelat en central roll i den jakt jag deltagit i och därför känner jag en extra stor tacksamhet att jag i dag...

läs mer
Älskade spårsnö

Älskade spårsnö

Ta till vara på denna fantastiska vinter vi just nu välsignats med! För alla oss som älskar spårning finns just nu en mängd av uppfriskande skogstid som väntar. Spårsnön är Spårarens bästa vän.Vintersysslor I skrivande stund ligger vårt vackra avlånga land mer eller...

läs mer