Casström Lars Fält Knife – Vapentidningen nr. 2 – 2019

av | 11 sep, 2019 | Eggverktyg, Knivar, Tidningsartiklar, Vapentidningen

I nummer, nr. 2 – 2019, av Vapentidningen bidrar undertecknad med en artikel om Casström Lars Fält Knife. Kniven är framtagen i ett samarbete mellan det svenska företaget Casström och den svenske överlevnadslegenden Lars Fält.

 

Denna knivs historia började på Bushcraftfestivalen 2016 i Gottröra. Lars Fält var där i egenskap av föreläsare och David Cassini Bäckström var där i egenskap av utställare av sitt företag Casström. Dessa trevliga herrar fattade tycke för varandra i festivalens mingel, och ganska snabbt föddes ideén om att ta fram en knivmodell tillsammans. Så i slutet av 2016 började de första skisserna att ta form efter många långa samtal om egenskaper och avvägningar för hur en, för Lars, ultimat pålitlig skogskniv skall se ut. Under Lars många år inom överlevnadsbranschen har flera knivar legat i hans händer. Inte minst den knivmodell som Lars Fält tillsammans med knivmakaren Kaj Embretsen tog fram under 90-talet. Denna kniv blev Lars och Davids naturliga utgångspunkt för utvecklingen av kniven som sedan blev Casström Lars Fält Knife.

Jag träffade sedan David Cassini Bäckström nere på IWA Outdoor Classics, Nürnberg våren 2017 och fick då känna på en av prototyperna vilket blev min första fysiska kontakt med Lars Fält-kniven. Kniven lanserades sedan hösten 2017 och kom officiellt ut under september 2018.

 

Jonas Landolsi och Lars Fält, Gottröra 2016.

 

David Cassini Bäckström, Gottröra 2016

 

 

Skaffa gärna tidningen via Vapentidningens hemsida för att läsa hela artikeln om Casström Lars Fält Knife.

Se även mina övriga artiklar publicerade i Vapentidningen.

 

Arkiv